[NOR] Geiranger, Dalsnibba, Fossfjellet og Rundegga

04 Jul 2020

På Strynefjellet og i fjellene over Geiranger er det fortsatt mye snø for tiden, og det var mange som var ute og fikk lufta randoskiene sine opp til Blåtind (1663 moh) i dag. Ikke fullt så mange var det som brukte sykkelen oppover fra Geiranger, men vi var ihvertfall tre stykker som stod klar på fergekaia i morges for å bryne oss på stigningen opp til Dalsnibba. For min del ble det en litt tidligere stopp enn planlagt med punktering etter å ha passert Knuten, men med ekstraslange i sadeltaska kom jeg relativt raskt videre, og mange hårnålssvinger senere ankom jeg Dalsnibba (1476 moh).

Endelig oppe. Endelig oppe.

Utsikt fra Dalsnibba. Utsikt fra Dalsnibba.

Jeg hadde løpesko med meg, stroppet under sykkelsetet, så turen kunne gå videre i delvis snødekt terreng opp til Fossfjellet, på 1574 moh. Opp dit er det morsom kravling i steinur. Sørover kan man lange ut i slake nedoverbakker, både på snø og isskurt berg, før det går oppover til Rundegga (1615 moh).

Rundegga over Fossvatnet. Rundegga over Fossvatnet.

Utsikt fra Fossfjellet. Utsikt fra Fossfjellet.

Snøløping. Snøløping på Rundegga.

Fra Rundegga gikk turen tilbake til Dalsnibba, og derfra trillet jeg ned til Djupvasshytta.

Fortsatt fotogene brøytekanter opp Nibbevegen. Fortsatt fotogene brøytekanter opp Nibbevegen.

På vei ned igjen til Geiranger ble det en liten stopp for å utforske Kvanndalssætra, en samling av gamle seterbygninger som ligger idyllisk til i Kvanndalsbotn, nord for Dalsnibba.

Kvanndalssætra. Kvanndalssætra.

Kveldssol over Geiranger. Kveldssol over Geiranger.